Onderwijs

Goed en inclusief onderwijs is de hoeksteen van iedere succesvolle samenleving. Een uitgebreid onderwijspakket maakt daarom onderdeel uit van deze tentoonstelling. Op 12 oktober zijn lesbrieven en informatiepakketten beschikbaar. Ook bieden we rondleidingen voor scholen.

Speurtocht over Nederlands-Indië voor 5-8 jaar

Je komt naar Nederland en moet in dat koude onbekende land een thuis opbouwen. Je moet je gezin in leven houden. En zorgen dat het leuk blijft. En gezellig. Je moet leren wat bloemkool is en stamppot is. Het is loodzwaar. Wat je daar voor nodig hebt, leer je in deze speurtocht. Je maakt daarin kennis met tien Nederlanders en hun relatie met Nederlands-Indië. Veel plezier!

Speurtocht voor doorzetters

Verspreid door Park Eekhout in Zwolle staan 26 foto’s met daarop een persoonlijk motto van de geportretteerde. In de tekst op de foto’s vind je het antwoord op de vragen die samen duidelijk maken waar deze tentoonstelling eigenlijk over gaat. Download de speurtocht en print hem uit. Tip: lees voor je begint de introductie en de tips!

Lesbrief 10-14 jaar

Na de tweede wereldoorlog komen zo’n 300.000 mensen vanuit Indonesië naar Nederland. Die mensen hebben veel meegemaakt en voor zover ze nog leven zijn ze nu opa’s en oma’s. Ze hebben een deel van hun geschiedenis verteld. Soms heel weinig, soms heel veel.

Na de tweede wereldoorlog komen zo’n 300.000 mensen vanuit Indonesië naar Nederland. Die mensen hebben veel meegemaakt en voor zover ze nog leven zijn ze nu opa’s en oma’s. Ze hebben een deel van hun geschiedenis verteld, soms heel weinig, soms heel veel.

In de fototentoonstelling in Park Eekhout in Zwolle maak je kennis met 26 mensen en hun verhaal. Bekijk hun foto, scan hun QR-code met je telefoon.

De lesbrief is bedoeld als context. Je leert over ruim 400 jaar geschiedenis. Hoe begon het ooit? Hoeveel Nederlanders woonden er eigenlijk? Wat was de rol van die Nederlanders? Hoe verliep het na de oorlog?

Download via onderstaande link de PDF:

Bij de lesbrief zijn antwoorden met een korte toelichting beschikbaar. Indien u daar behoefte aan heeft dan kunt u ons dat via dit formulier laten weten en sturen we ze per mail kosteloos toe.

Vooraf meer informatie ontvangen? Of een afspraak maken voor een educatieve rondleiding? Laat het ons weten en dan bellen we u!