Welkom bij Ogen die Spreken!

Maak via de fototentoonstelling ‘Ogen die Spreken’ kennis met 4 generaties Nederlanders die iets hebben met voormalig Nederlands-Indië. Sommigen zijn hier geboren, anderen daar. De één is er nog dagelijks mee bezig, terwijl het voor de ander iets is van vroeger en de derde er helemaal niet meer om geeft (of het onderdrukt …).

Je ontmoet mensen van alle leeftijden en beleeft hun verhaal in woord en beeld. Het zijn mensen waar je dagelijks mee te maken hebt, want 1 op de 5 Nederlanders heeft een relatie met voormalig Nederlands-Indië.

Ze vertellen je hun achtergrond en de kijk op de samenleving waar ze onderdeel vanuit maken. In het mooie Zwolse Park Eekhout word je op prachtige wijze geconfronteerd met de warmte van de andere zon.

Onderwijs is de hoeksteen van iedere succesvolle samenleving. Een onderwijspakket voor leeftijden tussen 6 en 14 jaar over de invloed van voormalig Nederlands Indië op de wereld van nu maakt daarom onderdeel uit van deze tentoonstelling.

Wil je met een klas of groep kinderen (thuiszitters, thuisonderwijs) komen en heeft je dan behoefte aan educatieve begeleiding of ondersteuning? Laat het ons weten, want onze vrijwilligers helpen je daar graag bij!

Voor de allerjongsten hebben we een leuke en leerzame speurtocht.

Bezoek “Ogen die Spreken” en laat je verrassen! Dat is een wandeling om nooit meer te vergeten.